Bloemhof in Beeld

Bloemhof in Beeld

Bloemhof in Beeld zijn drie mensen die van Bloemhof houden.

Ze willen graag laten zien hoe mooi de wijk is en hoeveel creativiteit er leeft. Daarom organiseren ze een fotowedstrijd voor Bloemhoffers. Later in het jaar wordt een film opgenomen met Bloemhof als decor.

Thea van Gils is een betrokken bewoner die de afgelopen jaren – samen met anderen – veel grote en kleine projecten uitvoerde in de wijk, zoals bijvoorbeeld het moza├»ek bij de Lidl op de Lange Hilleweg.

Marco van Lent is actief in de lokale politiek (tegenwoordig als lid van de Wijkraad Bloemhof) en enthousiast amateurfotograaf. Hij woont al zijn hele leven in Bloemhof.

Irene Siekman is sociaal theatermaker. Ze maakt al meer dan tien jaar voorstellingen met en voor de bewoners van Bloemhof. Ook organiseert allerlei culturele evenementen.

Marco wilde al langer graag een fotowedstrijd organiseren en Thea had het plan opgevat om een film te maken. Irene bracht de partijen bij elkaar. Samen vormen we de werkgroep Bloemhof in Beeld.

De fotowedstrijd is onderdeel van Cultuurboost en wordt gefinancierd met behulp van een bijdrage van Cultuur Concreet. Samenwerkingspartners zijn onder andere Bloemhof Festival en SOL

De film is een bewonersinitiatief en wordt gefinancierd met behulp van een bijdrage van Opzoomer Mee Bewonersidee. Werklicht en Schaap op de Noordpool sponsoren het project.